Kyproksen makuja

Koe mitä kaikkea Kyproksella on tarjottavanaan! Tämän bussilla tehtävän puolipäiväretken aikana pääset ihailemaan saaren kaunista luontoa, tutustut paikallisiin perinteisiin ja saat myös maistella muutamia saaren omia tuotteita. Ruoka ja juomat eivät sisälly hintaan.

Retkipäivän aluksi vierailemme paikallisen ruukuntekijän luona, jossa näet itse ja kuulet myös lisää saviruukkujen, karahvien ja uunivuokien valmistuksesta. Näitä tuotteita käytetään päivittäin lähes kaikissa kyproslaisissa keittiöissä. Halutessasi sinulla on myös mahdollisuus itse luoda oma uniikki taideteoksesi, jonka voit pienestä lisämaksusta myös saada mukaasi Matka jatkuu kohti Lisan maatilaa, jossa kauden hedelmät odottavat poimijaa puissa ja pensaissa. Täällä meillä on mahdollisuus nauttia ympärillä levittäytyvästä kauniista luonnosta ja eläimistöstä. Halutessasi voit kerätä mukaan tuoreita hedelmiä pientä maksua vastaan. Lisalla on myös pieni markkinapaikka, jossa on myynnissä paikallisia tuotteita ja matkamuistoja, joten voit ostaa jotain pientä tuliaisiksi. Seuraavaksi on vuorossa pieni museo, jossa saamme hyvän kuvan siitä, miten Kyproksella aikoinaan elettiin ja asuttiin. Vierailemme eri huoneissa, joissa on esillä kyproslaisten aikoinaan käyttämiä esineitä ja tavaroita. Vierailun jälkeen sinulla on mahdollisuus nauttia kupillinen pakallista kahvia museon kahvilassa. Retken lopuksi pysähdymme vielä Frenarosin kylässä ja käymme myllymuseossa. Täällä näet kuinka vilja jauhetaan jauhoksi sekä minkälaisia työkaluja ja työkoneita on käytetty aina 1900-luvun alusta näihin päiviin asti. Voit myös laittaa esiliinan eteesi ja paistaa itsellesi oman leivän. Hotellille palataan hyvissä ajoin iltapäivällä, joten ennätät hyvin vielä vaikkapa uimaan.

Ruoka & juomat: Eivät sisälly hintaan. Kesto: Puoli päivää, n. klo 08.00–13.30. Opastus: Skandinaavinen opastus. Vaatetus: Rento pukeutuminen. Hyvä ottaa mukaan: Vettä, kamera ja hieman käteistä.

Aikuiset n. 35
Lapset n. 18
Valuutta EUR