Ostoksia Nikosiassa ja Troodosvuoriston lumoa - Voidaan varata jo ennen matkaa

Paikallista elämää ja huikeita maisemia. Mielenkiintoinen kokopäiväretki, jonka aikana kuulet saaren historiasta, voit tehdä ostoksia ja näet kaunista luontoa. Ruoka ja juomat eivät sisälly hintaan.

Lähde mukaan tutustumaan Kyproksen mielenkiintoisimpaan kaupunkiin ja ihastele saman päivän aikana myös kauniita vuoristomaisemia. Saavuttuamme Nikosiaan ensimmäinen pysähdyksemme on Kyproksen arkkipiispan palatsi, ja sen vieressä sijaitseva 1600-luvulta peräisin oleva Johanneksen katedraali. Vierailemme katedraalissa ihailemassa kirkon ainutlaatuisia ja kauniita seinämaalauksia. Nikosia tunnetaan jaettuna kaupunkina, sillä osa kaupungista on saaren miehitetyllä puolella. Kaupunki on suuri ja täynnä historiaa, mutta siellä myös nykyajan ostosmahdollisuudet ovat lähellä. Parhaimmat löydöt voi tehdä vanhalla ja restauroidulla Laiki Yitonian asuinalueella, jossa on runsaasti kauppoja, paikallisia käsityöputiikkeja, kahviloita ja ravintoloita. Aikaa jää myös tuliaisten hankkimiseen tai vaikkapa kahvitteluun. Kaupungin pääkauppakatu jatkuu rajan pohjoispuolelle, jossa halukkaat voivat piipahtaa passia näyttämällä. Kypros on kautta tunnetun historiansa tuottanut viinejä, ja matka vilkkaasta Nikosian kaupungista jatkuukin kohti Troodosvuoristoa. Vuoristossa pysähdymme ihailemaan maisemia ja käymme myös kävelyllä kuvauksellisessa Pano Lefkaran kylässä. Kylä tunnetaan käsitöistään, erityisesti pitsistä ja hopeaesineistä. Pano Lefkarasta suuntaamme kohti paikallista viinitilaa. Täällä saamme maistella paikallisia viinejä ja niitä on myös mahdollista ostaa tilalta tuliaisiksi. Vuoriston luonto on hyvin vaihtelevaa. Talvella sekä metsä että tiet ovat usein lumen peitossa. Kesäisin saarelaiset vetäytyvät ylös vuoristoon nauttimaan raittiista ilmasta ja puiden suomasta varjosta. Päivän aikana saat paljon mielenkiintoista tietoa saaresta ja sen asukkaista, historiasta ja nykypäivästä.

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkavarauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta. Hintaan sisältyy: Kuljetus ja opastus sekä viinien maistelu. Ruoka & juoma: Eivät sisälly hintaan. Kesto: Kokopäiväretki, n. klo 07.30–18.00. Opastus: Suomenkielinen opastus. Hyvä ottaa mukaan: Kamera ja käteistä rahaa lounasta ja mahdollisia ostoksia varten. Muuta: Muistathan, että kirkoissa ja luostareissa käydessäsi olkapäät ja polvet tulee olla peitettyinä. Tälle retkelle voivat osallistua myös Larnakassa asuvat vieraamme.

Aikuiset n. 46
Lapset n. 23
Valuutta EUR