Nicosia, den delte byen – kan bestilles hjemmefra

Hovedstaden på Kypros har har mye å by på – uansett om du er opptatt av folkeliv, historie, severdigheter eller shopping. Heldagsutflukt med buss. Mat og drikke er ikke inkludert.

Mange tror at Nicosia er en storby med trafikk og stekhete gater, men det finnes perler her som ikke alle kjenner til. Denne dagen kjører bussen oss til de gamle bydelene. Her kan du rusle rundt i fred og ro og utforske shoppingmuligheter og kultur i de trange smugene og i gågatene. Og benytt gjerne anledningen til å kjøpe litt kypriotisk håndverk. I denne delen av byen skygger trekroner og store parasoller for den hete solen. Slå deg ned på en uteservering, slapp av med noe kaldt å drikke til gresk bakgrunnsmusikk og se på folk som går forbi. Utenfor den gamle bydelen ligger den venetianske bymuren med aner helt tilbake til 1560-tallet. Den gamle vollgraven er i dag et grøntområde med mange forskjellige planter. Det finnes også et livligere område med toppmoderne butikker med et stort utvalg. Makarios er en av mange kjente og respekterte personer som har levd og arbeidet på Kypros. Hvorfor får du vite i løpet av dagen. Vi får også se en statue av ham utenfor palasset hans, som i dag er sete for erkebiskopen. I løpet av dagen får du vite mer om Nicosia, Kypros' moderne historie og en del om "Den grønne linjen" som deler byen. Det eneste du må gjøre er å ta på deg behagelige sko og bli med i bussen vår.

Bestill hjemmefra: Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt. Mat & drikke: Ikke inkludert. Tid: Heldagsutflukt fra ca. 07.30 til 16.30. Guideservice: Skandinavisktalende guide. Lurt å ta med: Kamera og lunsjpenger. Øvrig: Man kan også reise over til den tyrkiske siden på egen hånd, men da må du ha med deg pass. Husk at skuldre og knær må være tildekt ved besøk i kirker og kloster.

Ca. pris voksen 46
Ca. pris barn 23
Valuta EUR