Smaker av Cypern - kan bokas hemifrån

Upplev vad Cypern har att erbjuda! Under en halvdag med buss får du se mer av den vackra naturen, bekanta dig med de lokala traditionerna och även smaka och prova på några av öns egna produkter. Måltider och dryck ingår inte.

Vi startar dagen med ett besök på ett lokalt krukmakeri, där vi får se och höra om tillverkning av lerkrukor, karaffer och ugnsformar som används dagligen i de cypriotiska köken. Givetvis ges möjligheten att själv få prova på att skapa sitt alldeles egna mästerverk, som mot en liten slant får tas med hem. Därefter tar vi oss till Lisas gård, där säsongens frukter bara väntar på att bli plockade från träd och buskar. Här får vi chansen att njuta av den vackra naturen och djurlivet i omgivningarna, medan vi fyller våra påsar med de färska frukter som vi får ta med oss för en liten peng. Lisa har till och med en liten marknad med lokala produkter, där du kan köpa med dig en eller flera souvenirer hem från semestern. Efter att alla sinnen fått sitt besöker vi ett litet museum som ger oss en bild av hur Cypern var förr i tiden. Vi besöker de olika rummen som ger en inblick i hur cyprioternas liv såg ut förr. Under besöket har vi också möjlighet att köpa en lokal kopp kaffe på muséets café. Avslutningsvis stannar vi till i byn Frenaros och besöker kvarnmuseet, som än idag verkar som bageri. Vi får se hur säden mals till mjöl, samt se verktyg och maskiner som användes från tidigt 1900-tal fram till idag. Här tar vi på oss förklädet och får baka vårt eget bröd att ta med hem. Du är tillbaka på hotellet i tid för att kunna njuta av eftermiddagen.

Boka hemifrån: Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”. Mat och dryck: Inga måltider. Tid: Halvdag, ca kl. 08.00–13.30. Färdledning: Skandinavisktalande guide. Klädsel: Avslappnad. Bra att ta med: Vatten, kamera och fickpengar.

Ca pris vuxen 35
Ca pris barn 18
Valuta EUR