Nicosia - den delade staden, kan bokas hemifrån

Cyperns huvudstad har mycket att erbjuda, oavsett om du är intresserad av folkliv, historia, sevärdheter eller shopping. Heldagsutflykt med buss. Måltider och dryck ingår inte.

Många tror att Nicosia är en storstad med bara trafik och varma gator, men det finns smultronställen som inte alla känner till. Denna dag kör bussen oss till de gamla stadsdelarna. Här kan du i lugn och ro gå runt och utforska shoppingmöjligheter och kultur i de smala gränderna och på gågatorna. Passa gärna på att köpa lite cypriotiskt hantverk. I denna del av staden skyddar ofta träd och stora parasoller från den heta solen. Det är skönt att slå sig ner på en uteservering, koppla av med typisk grekisk musik i bakgrunden, dricka något läskande och betrakta människorna som passerar förbi. Intill den gamla stadsdelen finns den venetianska stadsmuren med anor ända från 1560-talet. Den gamla vallgraven är i dag ett grönområde med växter av många olika slag. Det finns även ett livligare stadsområde med toppmoderna butiker med brett sortiment. Makarios är en av många kända och respekterade personer som har levt och verkat på Cypern. Varför, får du veta under denna dag. Vi får också se statyn av honom utanför hans palats, som idag är säte för ärkebiskopen. Under den här turen får du veta mera om Nicosia, Cyperns modernare historia och en hel del om Gröna linjen. Det enda du behöver göra är att ta på bekväma promenadskor och följa med i vår buss.

Boka hemifrån: Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”. I priset ingår: Transport och guidning. Mat & dryck: Ingår ej. Tid: Heldag, ca kl. 07.30-16.30. Färdledning: Skandinavisktalande guide. Bra att ta med: Kamera och lunchpengar. Övrigt: Det finns också möjlighet att gå över på den turkiska sidan på egen hand, i så fall behöver du ta med dig passet. Tänk på att vid besök i kyrkor och kloster måste man ha täckta axlar och knän.

Ca pris vuxen 46
Ca pris barn 23
Valuta EUR