Cyperns pärlor, det bästa av Troodosbergen – kan bokas hemifrån

En innehållsrik heldagsutflykt till Troodosbergen med vingårdar, gamla byar och betagande vyer över Cyperns vackra landskap. Entré till vingården ingår. Måltider och dryck ingår inte.

Bussturen från sydöstra kusten tar oss genom Limassol och Fassouri, där vi passerar de fruktodlingar som ligger längs vägen. Resan fortsätter upp i Troodosbergen och vackra Omodhos som ligger i hjärtat av de vinproducerande byarna. Vi vandrar längs de kullerstensbelagda gatorna som ringlar sig fram bland gamla, traditionella byggnader och får se en del av hur det gamla Cypern såg ut. Här besöker vi även Heliga Korsets kyrka och byns torg där du kan ta en kaffe på ett av de trevliga kaféerna eller provsmaka något av de lokalt producerade vinerna i butikerna. Utflykten fortsätter till Platres, en gammal by där vi stannar till för lunch på en traditionell restaurang. Efter den smakfyllda lunchen besöker vi en vingård där du får följa med igenom de olika leden i vinproduktionen. Du får även provsmaka flera sorters viner för att finna just din favorit. Den moderna vinindustrin startade på Cypern i mitten av 1800-talet men på ön har det framställts vin närmare 5000 år tillbaka i tiden. Bussturen går sedan vidare genom vackra landskap och bergsbyar innan vi återvänder tillbaka till ditt hotell. Under utflyktens gång får ni lära er mer om livet på Cypern, den grönskande naturen och vinproduktion.

Boka hemifrån: Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”. Mat & dryck: Måltider och dryck ingår inte. Entré: Ingår till vingården. Tid: Heldag, ca kl. 07.30-17.00. Färdledning: Skandinavisktalande guide. Bra att ta med: Kamera och lunchpengar. Övrigt: Tänk på att vid besök i kyrkor och kloster måste man ha täckta axlar och knän.

Ca pris vuxen 50
Ca pris barn 25
Valuta EUR