Jeepsafari i Troodosbergen - kan bokas hemifrån

Ett annorlunda och fartfyllt sätt att uppleva ön. Vi njuter av naturen, den goda maten och de vackra vyerna. Cypriotisk meze och en dryck ingår.

Denna jeepsafari ger häftiga naturupplevelser och fina bilder av ett genuint Cypern. Du får se fantastiska vyer från några av de mest svåråtkomliga platserna på ön. Under dagen görs också ett besök vid ett kloster. Vi fortsätter färden genom ett orört landskap och pittoreska små samhällen, tills vi når byn Lefkara. Här får du möjlighet att uppleva byns små gator och gränder och kanske köpa en souvenir med hem i form av ett silversmycke eller en duk i butiken, som vi stannar till vid. Här tillverkas de världsberömda Lefkara-dukarna efter mycket gamla traditioner. Tillbaka i jeeparna fortsätter vi till byn Arakapas. Därefter åker vi genom en pinjeskog till en traditionell bergsby för att äta lunch. Här befinner vi oss på högre höjd uppe bland bergen och kan därför njuta av en något lägre temperatur och en fantastisk utsikt över bergslandskapet. Utanför byn Platres ligger vattenfallen Kaledonian som är Cyperns största och vackraste. De är kända för sitt friska och klara vatten och sina vackra omgivningar. Färden dit går genom en tät skog. På vägen tillbaka till hotellet passerar vi genom byar med stenhus, många av dem hundratals år gamla. Den här utflykten är ett perfekt sätt att få uppleva Cyperns fina natur på nära håll.

Boka hemifrån: Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”. Mat & dryck: Cypriotisk meze och en dryck per person. Tid: Heldag, ca kl. 07.30-18.00. Färdledning: Engelsktalande lokalguide. Bra att ta med: Bekväma skor. Badkläder och handduk. Övrigt: Tänk på att vid besök i kyrkor och kloster måste man ha täckta axlar och knän. Jeeparna har plats för nio personer och är stängda för att skydda mot solen. Programmet kan variera efter olika väderförhållanden.

Ca pris vuxen 85
Ca pris barn 52
Valuta EUR